TITANT DESER 2015 - SALICRU MAASAI TEAM (CRONICA DEL AUTOR)

dimecres, 6 de maig del 2015


TITAN DESERT by GARMIN 2015

Com molts ja sabreu, l'Ignasi Calls i en Pere Amadó han tornat de la la Titan Desert amb l'objectiu principal complert.
 
Han aconseguit ser FINISHERS d'aquesta carrera per etapes disputada en territori marroquí que va començar el passat 27 d'abril a Boumalne Dades i va acabar el 2 de març a Maadid.


Han pedalat durant més de 600km en unes condicions extremes (temperatures superiors als 45ºC), per alta muntanya, pel desert, per dunes per pedres i han viscut l'aventura en una etapa 100% de navegació per dunes i desert on l'esperit MAASAI no els ha deixat en cap moment.
 
 

La primera etapa,
La més dura de tota la cursa en quan a desnivell, va començar a marcar diferències importants entre els corredors favorits a la victòria final.
Després d'una progressió de menys a més durant tota l'etapa, en Pere va entrar a meta en 51 posició absoluta i l'Ignasi en 77 posició.

A la segona etapa,
molt més ràpida i rodadora, els dos corredors van compartir els 80 primers km, però en el tram final de l'etapa l'Ignasi va demostrar les seves qualitats com a rodador i va arribar uns minuts abans que en Pere.
 

La tercera etapa,
primera etapa de la marató (havien de portar a sobre tot el necessari per passar la nit i el menjar necessari per l'etapa següent i tots els participant dormien a un haima comuna) començava amb un port de poca dificultat, on en Pere va anar avançant posicions dins el gran grup i continuava amb plans interminables i amb molt aire de cara.
 
L'Ignasi va tornar a fer gala de la seva força i va aconseguir remontar posicions i atrapar el grup d'en Pere i superar-lo a tota velocitat! En Pere va seguir amb el grup que anava.
 

A la quarta etapa,
en Pere i l'Ignasi van agafar una ruta alternativa a la proposada per l'organització (sense voler!) on es van saltar un punt d'hidratació (son opcionals) i es dirigien de dret a l'últim punt de pas (CP), però quan hi van arribar el CP no era al lloc indicat per l'organització (a través de coordenades) i van haver de perdre temps recolant i anant a buscar el CP.
 
 

Etapa 5:
Navegació 100% per dunes i desert on els dos corredors tenien clar que no es separarien, la TITAN s'estava acabant i volien estar un al costat de l'altre per solventar amb més facilitat qualsevol incidencia.
 
Els primers 3km van ser per dunes on pràcticament tota l'estona s'havia de caminar, llavors s'agafaven pistes ràpides pel mig del desert per anar enllaçant punts d'hidratació i CP's.
 
L'etapa va anar passant sense incidències i a bon ritme fins que SORPRESA!
 
Al arribar a les coordenades del CP4 no hi havia CP4!
 
Amb l'experiència del dia anterior van decidir fer una volta per l'entorn, però no es veia res.
 
Finalment un tot terreny de l'organització els va avisar que hi havia hagut un error i que el CP4 estava a 3km en sentit contrari! "Molt contents" van anar a busca el CP4 i cap a meta, uns 30km a tota velocitat!
 
 
 

Ja només els hi quedava la última etapa de 65km i els nervis per acabar l'aventura eren evidents, de nou els dos corredors tenien clar que no se separarien en tota l'etapa.
 
Van anar remontant posicions a gran velocitat fins que van trobar el seu lloc i sense assumir riscos innecessaris van arribar a meta per abraçar-se i celebrar el bon final de l'aventura.
 

Han estat uns dies on s'han viscut experiències inolvidables i des d'aquí volem donar les gràcies a SALICRU (www.salicru.com), ja que sense la seva ajuda res d'això hauria estat possible.

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite