MARXA TERRA DE L'AIGUA: RESUM GLOBERO-PRO

dilluns, 29 d’abril del 2019

Hola a tothom, aixó es un resum amb la mirada d'un globero-pro, aquells que anem amb bici
regularment però fem el que fem, sempre acabem al mig de les classificacions de totes les marxes o pedalades que participem.

A les 7'30h. 12 companys del Club, anem a fer el recorregut de la Marxa del proper 5 de Maig, tot territori 100% pur Montseny.
De sortida el conegut Collformic, amb la seva exigència perque es llarg, però amb uns desnivells regulars i soportables. Anar ben esmorçat, ritme estable i no fer el "polvorilla" en aquest primer coll, ens ajudarà a mantenir-nos més forts pels ultims i més exigents 30 kms.de la Marxa.

Al baixar a Seva, tenim el 1er. avituallament.
Carregar dipòsits per afrontar la següent zona de repetxos de poc desnivell, la part nova de La Fullaca i la pujada a Collsaplana per la solitària ctra. de Sant Sadurní d'Osormort (uns 15 km. totals,amb 8-9 de pujada al 5-8%), ens anirà molt bé.

Despres d'un parell de rectes, arribem a dalt i ens desviem a la dreta entre uns avets espectaculars; a poc més d'un km. trobem el 2on. avituallament.
Si el dia acompanya, aquesta zona te algunes de les millors vistes de la prova.

Baixem uns 5 kms.fins al Coll de Revell, un parell de girs direcció Viladrau, i a fer el Coll de Gomara, curtet i agradable, que permet un ritme lleuger però mantenint el seny, amb conversa i sense cremar-nos. Al coronar, desviament a la esquerra direcció Sant Celoni-Sta. Fe, on una rampa d'un km. al 11% ens fa la rebuda oficial d'una nova zona, també d'espectaculars vistes i molt oberta.
Entre algun petit descans i un parell més de rampes, s'arriba a la caseta del Coll de Bordoriol.
Si fins aquí les sensacions que tenim son bones o "correctes", perfecte; si ja estem mirant el buje de la roda, afegir algun gel o menjar alguna cosa lleugera, serà una bona decisió pel que trobem més tard.


Baixem algun kilometret més....per tornar a pujar ara a Sant Marçal, un punt en el que veiem Les Agudes perfectament; queden encara 5 kms. de suau pujada (4-6%) abans de baixar cap a la zona de Sta.Fe. Cruïlla a la dreta, i entrem a la estreta i curta carretera entre boscos que puja fins el Coll de Sta.Helena (les Antenes), aixó si, amb alguna curta rampa de més de 2 digits intercalada.

Aquí trobem el 3er. avituallament, previ a la ultima pujada del dia, que ja ens deixarà al Turó de l'Home i el desviament curta-llarga.
El seus 6 kms. i uns 500 mt. de desnivell acumulat a superar donen feina, però si hem fet les coses bé, com tot te un final, s'arriba a coronar segur.
Hi haurà una estora de temps a la cruïlla, juntament amb la del cim del Turó (km.100), de control entre els de la curta i els finishers de la llarga.
D'aquí ens despenjarem tranquilament i per lliure fins Sant Celoni (30 kms. de baixada), camí de la dutxa i del merescut dinar.

Com a referència us puc dir que nosaltres vem invertir entre 30 i 40 min.en aquests 6 ultims kms. finals fins al Turó i en total unes 5'30h. en fer-ho tot, incloses 3 parades de reagrupament i alguna foto de postureo.
El desnivell acumulat en 100'8 km. va ser de 3070 mt. molt similar en tots els gps del grup.
Vem arribar amb la boira en fase de creixement i a 4'5ºC.

IMPORTANT: Molt recomenable portar paravent, buff o similars, ja que hi han moltes diferències de temperatures depenent de la orientació i l'alçada de les carreteres.

TANCAMENT D'INSCRIPCIONS: DIMECRES 23'59h.
www.terradelaigua.com

Salut.

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite