LES ESTENALLES: A LA TERCERA VA LA VENÇUDA

dilluns, 10 de juny del 2013

Hola a tothom:
Després d'abortar-la dues vegades per dutxes matinals, alguns toçuts, vem poguer finalment completar aquest recorregut habitual pre-QH, aprofitant la sortida del diumenge.
Una veintena de colla sortim direcció a Collformic, amb sol, temperatura bastant fresca per la época i... bon temps?.
A mitad de la pujada quedem separats en un parell de grups, encara que ens reunim al cim com es habitual (ara en obres).
Més adelantats tenim a l'Avi i al Francesc que no trobarem fins passat La Pullosa.
A Seva alguns companys amb feina a casa, tornen per Sant Marçal; els altres cap a Tona, a per La Pullosa, un coll relativament fàcil de fer, i que la seva part més dura es precisament a la sortida del poble.
A Moià ens dividim, uns al bar a esmorzar, i els altres al Pit Stop pastisser d'on sortirem set companys a atacar la ruta llarga; la resta tornaran per S.Feliu de Codines, La Garriga i Cànoves.
El cel s'està ennuvolant, inclús ens cauen 4 gotes a prop de Calders, tot i aixó, veient que La Mola està més o menys neta, decidim arriscar i forçar la màquina cap a Navarcles, tram que fem amb una bona mitja.
Els 21 kms. d'Estenalles no tenen molt secret, només la distància; bon asfalt, no hi han gaires canvis de desnivell, sempre entre el 4 i el 8%, aixó si, va sumant un desgast per acumulació.
Parem a Talamanca a omplir bidons i seguim amunt, on entrem al Parc Natural de S.Llorenç i la Serra de l'Obac, una zona molt concorreguda per excursionistes, encara que avui no era tant ple com en altres ocasions. Foto oficial i avall que ja toca.
Tot i aixó la baixada cap a Matadepera s'ha de fer amb compte, es una mica caótica, tant pel trànsit "dominguero", com per lo estret de la propia carretera.
A Matadepera ja empalmem amb la coneguda carretera interior i de seguida som a Castellar del V. on fem un ultim mos a la benzinera i ja, sense fer parades, cap a S.Celoni passant per Sentmenat, Caldes i Granollers, que ens reb amb quatre gotes.
El vent ens ajuda una mica a partir de Les Franqueses, arribant amb 165 kms. i 2850 mts. de desnivell acumulat, amb poc més de 6 hores i mitja de pedal. Bon entreno pre-QH que arrodonim perfectament amb una ràpida birra al santuari habitual....
Dissabte proper la ultima previa i despres... vacances...!!!
Salut.

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite