TRANSMARESME VERSIÓ TRIBU, CRÓNICA

dilluns, 23 de febrer del 2015

Hola a tothom, a les 7'08 min. arranca el tren cap a Montcada amb 12 energumens, el nº13 en Xavi, s'ens unirà a Palau i el nº14, l'Albert Marrodán, sortirà mitja hora més tard i ja ens atraparà. No hi ha res com tindre cavalls sobrants a la roda.

De Montcada baixem paralels al Riu Besos fins arribar rapidament a Sta.Coloma de Gramanet, punt de sortida del track del 2014.

A diferència d'altres proves, aqui el primer plat es consistent perque comença pujant sense practicament descans passant pel Monestri de S.Jeroni de la Murtra fins quasi la molt visitada Torre del Vigia, a sobre de l'Hospital de Can Ruti.
D'una atacada  ja li fotem 300 o 400 mts. de desnivell acumulat.
Fa fred i més amb aquesta ventada, ideal quan t'enganxa suadet al acabar de fer algun dels nombrosos trams de pujada. Menys mal del solet.


S'ha de dir que portem un ritme algo més relaxat que en altres sortides; ja sabem d'altres anys el pa que si dona en aquesta ruta, i si fem l'animal al principi, a la Creu de Rupit arribarem que no serem persones.
De pas també conseguim anar practicament tots junts.
Travessem la ctra. de la Vallensana i anem fent un aborrit tram fins La Conreria on parem un moment per agafar aigua. El vent apreta fort i pedalar a la banda Maresme o a la banda Vallés, es com fer-ho de dia o de nit. Fins aquí tot ha sigut pista.
De nou estem de pujada a fer la secció que ens portarà fins la ctra. d'Alella encara que ens fan fer un gir turistic a un turó per sobre de la Urbanització Alella Parc, pujant per unes bones eses que no acaben mai però molt distretes.
Baixem un troç, creuem la ctra. d'Alella pel seu punt més alt i tornem a pujar pel GR92, en el tram de pista més ample del dia. Es hora de fer un pit stop així que mentres parem a fer una mossegada sota el sol i a cobert del vent; en aquestes arriba l'Albert i completa el grup.

El track segueix per camins i pistes sense dificultat tècnica fins la zona alta d'Órrius, desviant amunt cap al Coll de Porc per, ara sí, gaudir d'una llarga baixada per divertits corriols fins la Urb. de Can Cabot prop d'Argentona, on aprofitem per fer una paradeta d'omplir bidons i tirar de butxaques algun material que farà falta pel tram "llima" que toca ara, també conegut d'altres anys.

Seguim per la Riera de Clarà, creuem l'autopista per sota i ens enfilem cap a una zona de boscos molt maca, però també es fa dura pels molts puja baixa, entre corriols, arrels i camins , amb algunes zones més tècnicques i que ens duu fins Can Bruguera, a sobre de Mataró. A més, en alguns punts anem coincidint amb els participants d'una cursa de muntanya de 28 kms.
No anem malament de forces, seguim bastant junts i ningú es queda enrera, el fet de rodar auto-controlats i mantenir un ritme sense exhibicions dona el seu resultat.
De Can Bruguera seguint el GR anem directes fins la Creu de Rupit, fem una foto de colla, i seguim pujant una mica més direcció al Corredor per ja baixar finalment cap a la Casa Nova on sortim del track que segueix el GR92 cap a Collsacreu i Sant Martí del Montnegre.
Baixada directa a Vallgorguina, amb una punxada com única incidència del dia, per acabar amb una Via Verda a discreció i un merescut avituallament a Ca l'Eladio que arrodoneix el matí.
Bona ruta en bona companyia, bones sensacions generals de tots, amb 67 kms. prop de 5 horetes de sillin i quasi 2.000 mts. de desnivell que no està malament. Seguim sumant per la Challenge.
Salut.


On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite