SELÈNIKA 2012: QUINA FEINA!

dilluns, 1 d’octubre del 2012

Hola a tothom, ahir diumenge uns quants del Club vem fer aquesta coneguda marxa de resistència amb sortida i arribada a Navarcles, molt a prop de Manresa.

Entre ells homes en punta com en Gerard, el Pedro Carbono, l'Albert Marrodán, en Trekman, el Jesus de Breda i en Jordi "el vesino" a per temps. La resta com el Diego, alguns Cabres, en Bonamusa, jo mateix, etc.a fer-la amb la màxima dignitat posible.
Els dubtes amb l'estat dels camins eren importants, però com som el que som, p'alante! I la veritat es que han estat molt millor del que pensavem.
Navarcles 7'00 del matí, 1300 cremats i 14ºC de temperatura, practicament es de nit però es veuen clarianes i 94 kms. per fer. Triem la roba i ens decidim per sortir d'estiu.

Sortida relativament tranquila i en dos kms. ja estem pujant tots molt agrupats. En Jordi s'en va i ens quedem el Diego i jo. Els homes en punta, gas a fons amb el grup capdevanter.
Fins el primer avituallament a S.Llorenç de Savall tenim 30 kms., amb un 80% en pujada, desnivells superiors al 15% i amb el terreny tou costa més avançar. Ens envolta la boira.
Del km.30 al km.45 (segon avituallament) tenim la part més dura de tota la Selènika: una pujada interminable on arribarem als 950 mts. d'alçada amb desnivells de 18-20 i fins 24% que faràn les delicies de les nostres cames. Per sort els camins en aquesta zona estan casi perfectes.
Poc a poc anem fent però jo no vaig gaire fí, i em quedo sol. Pulsacions molt altes i al km. 41 tinc rampes....i aixó no es ni la meitat; ara, no soc l'unic que camina o estira les cames en aquestes terres. El cel està casi net i podem disfrutar d'uns paisatges espectaculars.

Tinc un moment de bloqueig mental i penso en tornar per asfalt quan passem la ctra. de Castellterçol.
Al arribar al avituallament m'animo una mica, les cames van funcionant i penso que si he acabat les altres 13 vegades, aquesta no serà menys. Aprofito i engraso la cadena.
Vaig fent sense agobiar-me, em segueix adelantant gent, però deixo el tercer avituallament a Castellcir havent menjat uns orejones, figues seques i dos gots de Cola i encaro cap a Monistrol de Calders, ja amb forces renovades.

Estic al km. 70 en una zona de tobogans on les cames es tornen a bloquejar amb rampes dos o tres cops.
Caminant uns minuts les recupero, i puc seguir pedalant. "Es curiós aixó de les rampes", penso.
Del ultim avituallament al km. 80 queda la propina, una collada la de la Mussara, amb uns 8-9 kms. de pujada constant, on torno a tindre un parell de rampes més; aixó si, estic animat perque ja conec una mica el que ens queda i se que una vegada es corona, ve tot de baixada molt ràpida.
A més la Organització ens desvia per un divertit corriol d'uns 5 kms. que ens deixa un bon regust de tot el recorregut.

L'arribada sempre es un premi, on trobo als cracks tumbats al mig del pati del pavelló amb unes bones birres i en perfecte estat de revista, perque alguns "només" m'han tret casi 2 hores.
Alguns han entrat entre els 100 primers, Gerard pos.51, Pedro pos.78 i l'Albert pos. 105: quin nivell!
Dutxa, birra, recollida de diplomes i tots a compartir taula i gaudir del merescut dinar. Un plaer.
Personalment crec que aquesta edició ha sigut una de les més dures que s'han fet, comparable a la del 2006.
Dades del Garmin: 92'4 kms. 6'39 h. pedalant, 13'7 km/h. (7'12 h. total pos.621) i 2445 mts. de desnivell.
acumulat. Salut.

PD.  Felicitar com sempre a la excel·lent Organització i a la simpatia i bona feina dels Voluntaris que fan posible any rere any l'exit d'aquesta Marxa.

6 comentarios:

Trekman ha dit...

Bona crònica Joan ...
La teva experiència, i saviesa queda reflectida de la mateixa manera ...
Sobre la bici, com quan expliques les teves experiències!!!
Ets un crak company...

Yo ja penso en Selenika 2013!!! jejeje

Joan Garcia "rally" ha dit...

Gràcies fiera, els anys van sumant, i de cada cursa de resistència, sortida dura, od'una pedalada sempre aprenem alguna cosa i coneixem més els nostres limits.

Unknown ha dit...

Buena explicación rally, tu experiencia consecutiva es de admirar, esta a sido mi primera selenika, en el 2013 intentare estar a vuestra altura, ya que yo he tarde 8:21, eso si la termine, felicitaros a todos por el tiempo realizado, ya que se dice rápido, pero el que la a hecho sabe de que estamos ablando y lo que significa finalizarla.

Saludos
Oscar(musicbike)

JOSEP Mª PLA ha dit...

Hi ha nivell a c.c. Sant Celoni, una bona crònica que en fa particips de la vostra experiencia.
Com sempre el cami ens possa a lloc i cada un a la seva posició.
M' agrada veure que sous capaços de vencer el malts moments, aixó us fa mes forts.
salut

Joan Garcia "rally" ha dit...

Gracias Óscar, esto no tiene secretos, a más kms., más experiencia, y menos tiempo. De todas formas el acabar una prueba tipo Selénika siempre tiene un valor personal y supone una motivación para pensar en nuevos retos o volver para mejorar.
Josep Mª, tota la raó, la ruta sempre en posa al lloc.

Toni Vilà ha dit...

Va ser la meva primera Selenika i vaig gaudir molt, molt ben organitzada i uns paratges molt macos. Salut i pedals

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite