MONTSERRAT: UN ANY MÉS i ANAR SUMANT

dilluns, 16 de juny del 2014

Hola a tothom, son ja uns quants anys que visitem a La Moreneta, mentres puguem i cos i ànima ho
permetin, intentarem ser-hi cada any.
A les 6'00h. del matí, bona temperatura, bon ambient i ganes de pedalar ens possem en marxa i anirem recollint companys en varis punts fins a Cardedeu on s'ens afegirà la Manoli i el seu marit que faran un bon tram amb nosaltres. Formem un bon grup d'uns 30 elements.
Deixem Granollers i seguim cap a Sabadell per la ctra. de Lliçà sense esveraments innecesaris; aixó es molt llarg i l'entreno pre-QH ja està fet.
Creuem Sabadell amb una pila de semàfors vermells i ara toca Terrassa a la que fem un tour que ens proposa el Carles per varis carrers desconeguts i una zona verda per evitar uns quants semàfors més.
Al sortir de la zona urbana, parada general per buidar les olives i de seguit acompanyats d'una calor que es comença a fer valer, pujem cap el tunel direcció Vacarisses per arribar en baixada al restaurant de costum on ens serveixen bastant rapid; i aixó que no haviem reservat cosa que es d'agreïr.
També ens acompanya en Pepe l'Avi, que ha vingut en cotxe.
La Manoli i el seu marit decideixen fer la seva perque prefereixen esmorzar a dalt. Esperem haver estat a l'alçada i que ens acompanye-ho en altres sortides més, companys.
Despres dels cafés no queda un altre: amunt cap al Monestir però com novetat d'aquest 2014, pujarem per Sant Cristófol i no per Monistrol com sempre haviem fet, una variant que ens dona un altre visió de la muntanya.
Es una pujada diferent molt més tranquila i agreïda que ve a sortir a prop de Sant Benet, un bon tram de pista asfaltada, però que no ens lliura de les ultimes rampes i els ultims pujadors del parking que també sumen desnivell.
En aquest tram el sol ens apreta fort, ens ho prenem com una aclimatació pel proper cap de setmana, si com sembla tindrem / petirem una QH "estiuenca".
Arribem a la plaça plena com sempre de turistes de totes les varietats, on despres del rituals habituals, fem les fotos oficials i tornem avall directes a Monistrol i Castellbell i Vilar on com fer l'altre any, anem per Rellinars i el Coll de l'Obac. Ja tenim els bidons plens perque fins Terrassa no trobarem més liquid.
Els kms. i la calor ja van passant factura i ens quedem separats en varis grupets, així que ens reagrupem a dalt sota una bona ombra i amb una brisa que ens dona un respir.
Baixada ràpida fins Terrassa i cap a buscar la ctra. de Castellar del V. tot i que abans invaïm una benzinera per tornar a omplir; en dies així no es port jugar amb la hidratació i parar 5-10 min. oportunament pot evitar perdre despres mitja o una hora si arriba "el amigo del Mazo".

La zona Castellar-Sentmenat-Caldes-Lliçà de Munt-Les Franqueses la fem relativament rapid i dividits en varis grups, cosa que també facilita l'avançament dels cotxes, per lo estret i transitat de la zona.
Direcció a Cardedeu encara fem una altre paradeta ràpida de benzinera. Tenim una mica de vent de cua, fantàstic.
Finalment arribem a Sant Celoni amb 182 kms., 7 hores de feina i quasi 2700 mts. de desnivell que no està malament. Cap incidència, bon rotllo i torno a dir, es veu que ningú entrena....:-)
Ha estat un plaer companys!!!
Salut.

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite