CRÓNICA DE VALLTER 2000

dijous, 18 d’agost del 2011






Hola a tothom, avui a les 6’30h. ens juntem vuit companys amb la son acumulada pel partit afterhours del Barça, però amb ganes de anar a tocar Pirineu.

Arribem a Les Preses, ens preparem i a les 8’05 min. ja estem pedalant. La temperatura de 17-18ºC encara es molt agradable però el cel blau ens avisa que més tard petirem.

A la sortida d’Olot s’ens afegeix en Pedro que ja venia pedalant de Camprodón on està passant uns dies. Ja som nou.

Els primers 30 kms. son els mateixos que els de La Terra de Remences, per La Canya, la Vall de Bianya i a ritme randonneur fem el Capsacosta, per reservar-nos una mica.

A partir de Sant Pau de Seguries direcció nord, tot pica amunt amb desnivells entre 1 i el 4% fins Camprodón, i sense deixar de pujar, amb graus del 2 al 6%, anem fent la carretera cap a Setcases, punt on realment comença la escalada heavy de 12 kms fins Vallter 2000.

Els primers 5 kms. son durs amb unes fortes rampes (entre el 9 i el 13% constant) i sense descans en linea recta, un parell de corbes rodones i fem un troç intermig més humà, per continuar en una zona dura de nou i acabar en uns dos kms. finals plens de paelles de 180º que es fan durs, no tant pel seu grau (entre el 5 i el 8%), sino pel que ja portem a les cames. Estem a dalt, alçada 2.140 mts.

Esmorcem al restaurant de les pistes, fem la foto obligada i baixem amb seny pels trams d’asfalt escardat que ens apareixen. Com tot el terreny ara es favorable, deixem enrera rapidament, Llanars, Camprodón, Sant Pau de Seguries i arribem a Sant Joan de les Abadesses amb una mitja superior a 40 km./h. desde la estació d’esquí.

Agafem el desviament a la esquerra cap als Colls de Santigosa i Coubet. El calor i la escalada a Vallter ens presentan factura però com el desnivell ens deixa viure, la carretera es bona, el paisatge i la companyia també, gas a la burra que falta poc!. A dalt reagrupament, omplim bidons en una font a peu de carretera i al Coll de Coubet baixem directes fins Olot per la carretera que ve del Coll de Canes.

Realment ha sigut una sortida que hem disfrutat de la bicicleta, també hem patit una llarga estona, rodejats per uns paisatges espectaculars en un dia net i pulit i sense incidències; seria per repetir-ho? potser si però…sense pujar a Vallter J ….

Finalment 120 kms., 2.300 mts. de desnivell acumulat i 5'15 hores de sillin.

Salut.

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite