CRÒNICA MARXA DE LES GOGES: BANYOLES

dilluns, 22 d’abril del 2013

Hola a tothom, uns quants del Club (Pitu, Pinyol, Quim i l'Alan, en Sevilla, en Jordi"Farru", en David Cardoso, en Jordi Daniel, en Kuki i jo) ens presentavem diumenge al costat de l'Estany sota un cel blau, ambient fresc, i ganes de pedalar.
Situats en primera linea, gràcies a la tradicional costum d'en Pitu, estora del xips i ja sortim en pujada direcció Melianta per la ctra. d'Esponellà. Hi ha el desordre habitual de les marxes però com només som uns 400 inscrits no es nota tant, encara que sempre hi ha algun Champion du Monde que s'ha llevat tard i ha de passar com sigui per sobre dels altres.

En aquestes, sobre el km. 6 quedem totalment parats; son els Mossos de Trànsit que ens "conviden" a circular pel carril dret, sota amenaça de suspensió de la marxa. Es veritat que la cosa anava una mica desmadrada i la estreta carretera no donava per més, amb el perill que un cotxe despistat s'emportés a algú per devant. Al reiniciar-se el tema, ja es defineixen els grupets: en Kuki s'ens escapa i en Jordi i jo quedem més enderrerits junt amb en David, però entrem amb un bon grupet mixte amb el que rodarem junts uns 40 kms.
El primer coll d'escalfament es a la zona de Maià de Montcal, el de Can Jou, curt però intens, que ens portarà a Beuda per baixar rapidament cap a Besalú on tirem direcció Olot. Fent bons relleus creuem Argelaguer per desviar-nos a fer un bucle cap a Tortellà i Montagut en un trencacames, que serà un aperitiu del que ens vindrà després. No cal dir que el paisatge i la tranquilitat de rodar per aquesta zona es ideal.
A Castellfollit de La Roca, es separen les dues Marxes, i el grup queda desfet. Uns directes cap a Olot i Banyoles, els altres de cap al escorxador.

Carretera d'Oix amunt, uns 3 kms. fins una cruïlla a la esquerra que diu "Vall del Bac". El nom no te res especial ni et dona pistes del que amaga aquest traçat: uns 22-23 kms. de pur trencacames com jo no havia vist mai, i aixó que porto anys anant en bici.
En alguns trams, inclús em sentia com en Bill Murray en aquella peli de "Atrapado en el tiempo" on em semblava estar en un bucle repetitiu sense sortida posible, esperant "la Marmota".
El perfil ho diu casi tot, aixó si, el paisatge en alguns punts i la seva part final també mereix un premi, però tens tantes ganes de sortir d'allà que només busques en la llunyania divisar el poble de Sant Pau de Seguries d'un a un altre moment...


A l'avituallament de S.Pau, entre varis ens organitzem i fent bons relleus fins a S.Joan de les Abadesses (tothom entrava, cosa d'agreïr) tirem cap al Coll de Santigosa, de 7 kms. una pujada maca, agradable, amb bon asfalt i desnivells entre el 5 i el 8%. No em trobo malament i decideixo marxar del grup. Al ser una marxa amb poca inscripció i dos recorreguts, acabo anant sol fins uns 2 kms. de Banyoles, deixant enrrere el Coll de Coubet, Olot, Santa Pau i Mieres, en total més d'uns 50 kms. que faig a ritmet constant i amb una mica de vent en contra.
Finalment segons el Gps 154 kms., mitja de 25'5 km/h, 2.510 mts. de desnivell i 5'50 h. de sillin (6'07 total de la prova, pos.187). L'Alan ha sigut el primer de la colla amb 4'37 h. i posició 20 sobre els 226 clasificats de la marxa llarga.
De premi, una dutxa, un platet de macarrons, embotits i unes cervesses a discreció per comentar les batalletes de tothom. Un bon dia de ciclisme sense incidències.

Bona organització del C.C.Banyoles, tant en els avituallaments com en la senyalització i els controls.
Aixó si, personalment prefereixo tornar al recorregut original de les altres edicions i acabar la marxa a dalt del Rocacorba. Al menys un sap on va a morir...

Salut i fins la propera.

2 comentarios:

KUKI ha dit...

bon mati ciclista i sortida trenca cames espectacular

Trekman ha dit...

Una mes a la saca companys...
Enhorabona!!!
Salut.

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite