CRÒNICA DE L'ESTANY: COM TENIU LES CAMES?

dilluns, 6 de maig del 2013

En vistes a fer sortides de qualitat per afinar la cosa de cara a Remences i les properes Marxes, Bonaigua, Andorra, la QH, Brevets...aquest dissabte la ruta triada era de la llista de les 5 o 6 "pata negra" que tenim (Condreu, Estenalles, Montserrat...). Son d'aquelles rutes com diu l'amic Manolo, "rutas lima" que et van pulint i desgastant fins que deixes de mirar la carretera per només mirar com dona voltes el buje de la roda...

No sols per la duressa, sino perque les carreteres i paisatges que deixes enrere, son dels que queden a la memòria. A més, avui el dia assolellat i sense calor ha estat perfecte.

Puntuals a les 7'00h. el grup d'una veintena de companys, passem Breda i Coll de n'Orri i directes cap a Arbúcies a fer el Coll de Ravell. Inciem força be, bastant agrupats, però en uns kms., uns sobrats de forces, altres per conservar-les i altres perque les pujades no son la seva especialitat, ens dividim.
Agrupats a la benzinera de dalt, creuem Espinelves, fem el Coll de Buc, on ens trobem la seva baixada en obres i plena de gravilla. Després de 20 anys han decidit, per fí, reasfaltar aquest tram. A la zona de Osormort no hi ha coll oficial però puja uns 4 kms. abans de deixar-naos baixar cap a Sant Julià de Vilatorta i la Plana de Vic.
Paradeta pastissera de 15 min., xerrada, bon ambient, tothom està animat i amb ganes. Ara comença la part desconeguda per molts companys, aquesta tranquila zona d'Osona que enllaça amb el Bàges travessant per les muntanyes.
A Vic prenem la ctra. direcció Sta.Eulàlia de Riuprimer i Avinyó, on trobem els primers 6 kms. que picant amunt, però sense passar del 2-3%.
A destacar la parada pactada per fer una pixadeta general (la censura no ha permés document gràfic), però era per sortir al National Geografic.
Una vegada deixem el poble, tenim un Coll d'uns 7 kms. amb un desnivell constant entre el 5 i el 8%, que va sumant desnivell positiu a les cames i que arriba molt a prop dels 1000 mts d'alçada. No cal dir que no hi ha cap cotxe, molta tranquilitat, bon asfalt i tot envoltat de prats i boscos. Cadascú puja al bus que més li convé, seny que encara queda teca.
Com al cim fa fresca, preferim baixar uns kms. per reagrupar-nos a la cruïlla direcció L'Estany-Moià...on evidentment seguirem pujant de nou. Son uns 13 kms. fins a Moià, dels que 8-9 son de pujada al 5-7%. A L'Estany paradeta en un bon lloc per agafar aigua, la Font en mig de prats i plataners que trobarem a peu de ctra. a 300 mts. del poble. Aprofitem per menjar algo i omplir bidons; encara tenim feina.
A Moià ens toca fer La Pollosa i les seves rectes de pujada. Intentem mantindre el "tots junts", però les forces manen i algú ja està de baixa. Un bon grup aguantem amb en Maurici i el seu ritme "martillo", que ens porta fins dalt després del Collsuspina.
Que a aquestes alçades de la ruta encara funcionin les cames indica que estem en el bon camí.

Collformic, que dir de Collformic, es com casa nostre, sempre es puntuable, però es curt o es llarg?, es dur o no? es maco o no? Depèn.
Avui la pujada es fa dura, portem ja 7 colls i collets; el que ha fet els deures durant el matí ho puja bé, el que ha tirat més del compte, ha petat aquí, el que li falta un punt peteix i va lent, peró tothom veurà el cartell.
A dalt, els que anem cap a Sant Celoni pel Mortirolo (el nº9 del dia), ens adelantem i marxem avall.
La resta tiraran cap a Palau pel dret, uns perque hi viuen per allà, d'altres perque ja tenen prou avui del pa que si dona.

Finalment 148 kms., algo més de 6 hores de sillin i 2830 mts. de desnivell acumulat.
Felicitats a tothom companys, la veritat es "que no estamos tan mal".
La Remences a uns i la Brevet de 300 kms. a altres, ens esperen el proper cap de setmana.
Molta sort a tots!!!
Salut.

5 comentarios:

ruben garcia ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ruben garcia ha dit...

Per si algú li interessa..els de darrera varem arribar be....

graciès companys

algo huele a podrido en el sur de Dinamarca

Francesc

KUKI ha dit...

Bona cronica Rally,,sortida pata negra,per disfrutar i patir,,bona matiner ciclsta,,un 10 per tot i tots.

Trekman ha dit...

Sortida tan dura com maca...
Aixì val la pena patir!!!
Tots remem en la mateixa direcció companys...
Anims a tots!!!

Molt bona feina "presi"...

JOSEP MARIA PLA ha dit...

Ja hii som, les cames estan a punt, nomes cal gaudir de les marxes i brevets, cada un al seu nivell.

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite