SELÈNIKA 2013: SI NO VOLS POLS NO VAGIS A L'ERA

dilluns, 30 de setembre de 2013

Hola a tothom, ens esperava un dia llarg als que anavem a Navarcles a per la 25ª Edició d'aquesta coneguda prova.
En Xavi Puigdollers, en Jesus de Breda, l'Albert Marrodan, els Cabres Treckman y Yogui, l'Oscar dels Macubikers i jo, formem part dels inconscients 1.400 inscrits. Apart també hi es en Raul inscrit al Memorial Patoi de 43 kms. novetat d'aquest any.


Amb un dia completament net i bona temperatura ens situem bé a la sortida, que per sort, ha estat més tranquila que altres anys; sembla que la penya te una mica de seny.
De seguida trobem els que seràn els nostres companys inseparables del dia: la pols farina en totes les seves tonalitats, blanca, grisa, vermellossa, marron...i les pedres, pedretes i gravilla, tot perfectament sec.
Aixó farà que no gaudim ni descansem en cap de les baixades del dia; més feina afegida a la que ja tenim.

Fins el primer avituallament al km.34 amb en Xavi anem fent, també amb en Jesus que trobem més endevant. Terreny rodador, amb pujades no gaire exigents però si repetxos on es obligat regular per no pagar-ho més tard. Anem guantyant alçada progresivament.
Esteticament ja estem reboçats com croquetes, ulls irritats, cames blanques i vistos de front som quasi mono-color.
Omplim bidons, menjem una mica i continuem cap a Olost del Lluçanés al km.56. D'inici tenim un bona baixada que com totes les que farem, no et permet descansar gens, obliga a frenar i traçar ben fí per lo delicat del terreny. Superat un altre coll arribem al control intermig; la veritat es que aquest tram ha sigut més fàcil del que semblava al perfil penjat per la organització. Bon ambient amb moltes families animant als seus.
Aprofito la parada per engrasar la cadena amb un oli de teflon que posa la propia organització i que m'anirà de conya fins el final. Mentres, arriben en Xavi i en Jesús i sortim cap a Oristà km.74, un tram bastant rodador on anem perdent desnivell, i permet un bon ritme sense gastar gaire.
Fem algun corriol entremig que ens distreu una mica però el 90-95% sempre es pista.


Les sensacions son bones però clar tot suma, i el més dur encara no ha arribat...
Entre Oristà i Fusimanya km.95, on està el quart avituallament, ens traguem un terreny trenca-cames al pur estil selènic que et va llimant i pulint, per acabar-ho rematant amb un collet dur de 4 kms. que sembla que tingui 20...En aquestes ja apareix gent amb generador elèctric propi i d'altres tumbats recuperant al avituallament. Arriba en Jesús i tirem avall un tram curt. Jo encara aguanto de forces i moral però mans, braços i esquena fa estona que muscularment s'em queixen. Es el que te treballar al despatx :-)

En aquestes escolto a un "amic" de la organització comentar: "fins Artés teniu 3 repetxons i després tot fàcil fins Navarcles"...JA,JA,JA! Veterano que es uno, i sent la meva 15ª participació, trobarem trampa, segur.
Sortint d'Artés, i despres d'un amago de rampa a les cames, efectivament i com no podia ser d'altre manera, ens espera un pujador per un sender pedregós tècnic i dur en alguns trams on la majoria fem a peu. Les cames no estan per exhibicions.
S'encen la llum de reserva i una vegada a la pista en un repetxó al km.105 em ve la corrent i tinc que parar i passejar una mica.
Arriba de nou en Jesús i junts farem aquests ultims 10 kms. amb una volta de propina per un altre collet, per si encara no n'hi havia prou.
Finalment segons el Garmin, entrem amb 115 kms., 7h.50 min. totals,  7h.15 min. pedalant i 2.650 mts. de desnivell acumulat.
Una bona excursió, sense incidències per part de tots, travessant un terreny en un estat molt dur que ha sumat dificultat extra.
Felicitar també a la Organització de la prova per conseguir tindre tot controlat durant tants kms. i amb ple de gent voltant per aquelles valls, amb tantes hores de diferència entre uns i altres.
Enhorabona a tots, companys!!!
Salut.

1 comentarios:

PEDRO ha dit...

si ni sabes...pakete metes....Manolete!!

Socis