LA PRIMERA DE MUNTANYA, BONA FEINA

diumenge, 30 de març del 2014

Hola a tothom, aquest dissabte més de 30 elements entre Xino-Xano's, QH's, Verano Azul i GTi's, farem la primera sortida oficial de muntanya amb varis colls i ports per anar esmolant eines, tot i que vist el tema hi ha penya que no li fa falta esmolar res; ja estan prou fins.
Dia núvol, ventós i fred, però no plou i tots per una o altre raó hem de fer els kms., així que p'alante!
Amb vent de cara i recta d'Hostalric avall, ja rodem a 34-37 km/h. en fila de dos i agrupats gràcies a varies màquines de tren al front, anem fent en bona sintonia.
Passades les corbes de la ctra. a Mallorquines, una distracció a la part de darrera del grup, provoca un "afilador", una lleu caiguda, trencada d'una roda i una punxada. En Jordi GPS te que tornar cap a casa perque la roda no te solució.
La resta reprenem la marxa i sortim de Sta. Coloma de Farners on fem els primers kms. de La Pedra Llarga tots junts, fins que a partir del viaducte, just on comença el desnivell es fa la trencadissa natural i ordenada sense sorpreses, que encara queda molta ruta.
Cadascú va fent  la llarga pujada al seu ritme, per retrobar-nos tots a una Pastisseria al centre de Sant Hilari. Per cert, agreir el detall de regalar-nos una bossa plena de bunyols uqe hem acabat cremant a la la Pujada al Pla de Les Arenes (Els Cortals).
Aqui ens dividim, i uns segueixen cap a Coll de Ravell, mentre la majoria tirem cap a Osormort, una baixada d'aquelles que no deixa descansar gaire, però es baixada i sense trànsit.
Ens reagrupem sota l'eix i de nou amunt fins el desviament de La Fullaca on algú ja comença a petir, i es fa dificil seguir el ritme dels primers; quedem separats en dos grups.
Arribats a la ctra. de Seva, seguim fins el primer desviament a Taradell i ens toca pujar el curt Coll de Mansa, d'uns 4-5 kms. i així anar sumant desnivell, compartint cops de vent en contra, a vegades a favor, altres lateral que no ajuden a mantindre un ritme regular.
Després de creuar per Balenyà anem cap a Seva on alguns ens montem un minibus per fer el Collformic a ritme tranquil, tant pel cansament de les cames com pels forts cops de vent en contra que tenim en alguna zona. Aqui definitivament queda tot el grup separat i fins pasat el poble del Montseny no ens trobarem a alguns companys per fer l'ultim tram a Sant Celoni.
Finalment 140 kms., 2200 mts. de desnivell, i més de 5 hores i mitja de sillin, en un matí dur però molt satisfactori. La propera setmana més!
Salut.

1 comentarios:

PEDRO ha dit...

sa..juntao to la fauna, con tantos puertos...paver que especie llega primero a la cima....................

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite