MARATÓN DE LOS MONEGROS: PUR TERRITORI 29"

diumenge, 27 d’abril del 2014

Hola companys, a les 4'30h. del matí començava un llarg dia per compartir entre companys una de les
Marxes de BTT més populars d'Espanya, la Maratón Orbea Monegros.
Aquest any els amics dels Macumbikers es van liar la manta i van organitzar aquesta expedició en la que estem apuntats més de 40 companys, en un bus i una furgo. Gràcies companys per l'esforç i per compartir-ho!!!
Son les 5'30 del matí, anem carregant les bicis; a les 6'00h. arranquem del bar Oms cap a Sariñena, 3 horetes de ruta. Una particularitat d'aquesta prova es que la sortida oficial es a les 13'30h. el que permet a molta gent viatjar pel matí.
Som més de 6000 inscrits dividits en dos recorreguts, el curt de 85 i el Maratón de115 kms. Els habituals de la colla farem el llarg entre 4.600 inscrits. La resta faran el curt.
Aquesta es una marxa que a nivell tècnic no te cap exigència, i encara que no te desnivell (uns 1200 mts.) es fa dura basicament pel ritme rodador que imposa, la pols en suspensió, el fang i el vent que pots trobar-te en qualsevol moment. Es 100% pistera, pistera...
Recollits els dorsals, organitzades les bicis, a les 11'30h. dinem el que portem als tupper's: no hi ha secret, la socorrida i efectiva amanida de pasta o d'arroç, platans, galetes...i a les 12'30h. ens coloquem a la sortida, bastant retrasats per cert.
Es dona la sortida amb el compromís d'anar junts fins al km.100...el que pasa es que ens sobra un "0", pel que al km. 10 ja circulem separats uns d'altres degut als inevitables taps que es fan en alguns punts entre tanta gent, alguns no gaire "hàbils" que em deixan tallat.
Aquest terreny no te terme mig, passem de la pols al pedregar i al fang amb una facilitat increible, així que en 10 kms. ja estem totalment rebossats i camuflats amb el terreny.
Tinc als companys a 200 mts. però no els atrapo, així que al primer avituallament (km.33) no paro i decideixo seguir fins segon avituallament, al km.55 on confio en reagruparme amb la tribu de nou.
Despres d'un tram lleuger, tenim la única pujada llarga del dia, encara que el desnivell no arriba als 2 digits.
Em trobo amb en Jordi Colom i arriba per darrera en Jordi Pino, i anem junts fins que la primera de les tres punxades.
Al segon avituallament, no veig ningú de la colla, omplo bidó, menjo un platan, un troç de coca i tiro de alguna cosa de les butxaques. Recupero bé i tinc bones sensacions, i ara toca un tram fins el tercer avituallament (km.83) per un terreny sec, amb gravilla, de puja-baixa constants on tirar de plat es vital, i aprofitar les inèrcies més. Consegueixo pujar-me a un bus d'uns 12-15 ciclistes, tots 29" que fent relleus adelantem a tothom, mantenint un ritme molt bo; es nota la escola de carretera dels que estem tirant en ell.
Més endavant passem al Trekman que està fent de generador elèctric i a l'Edu que l'acompanya; jo segueixo sense baixar del bús.
Paro al tercer avituallament, em prenc un concentrat de magnesi per si d
e cas, un altre platan, aigua i a aprofitar de nou que encara hi han bones cames i aqui hi ha una bona part de terreny favorable. Amb 2 companys dels Trencateranyines de Mataró anem apretant i fent relleus, que ajuden a caure els kms. rapidament; ens saltem el quart avituallament (km.96).
En aquest punt compartim recorregut amb els de la curta, per una zona planera amb molta pols. El cul, les mans, la esquena ja em recorden que existeixen, sols queden 20 kms. però s'han de fer.
El dia comença a empitjorar i els nuvols son ben foscos. També està entrant aire de costat en algun punt i s'escapa alguna gota però tinc sort i anem lliurant fins la meta, on ja si, ens cau un petit aiguat.
Trobem hamburguesa amb fideuà i iogurt, birra bona, rentabicis i dutxes. Anem endressant i rebent als altres companys del bús que van arribant poc a poc, cadascú al seu nivell.
Finalment 115 kms. en 5'02 de sillín i un temps total invertit de 5'17, on tots hem acabat contents, sencers i sense caigudes ni incidècies greus.
A les 23'00h. ja estem tots al bus de tornada i per acabar aquest llarg dia arribem a les 2'00h. sota una tormenta que ens rega fins a casa.
Salut i enhorabona a tots!
     


3 comentarios:

JOSEP MARIA PLA ha dit...

Bona sortida, una de les clàssiques ja.

Toni Vilà ha dit...

Com sempre molt bona crónica que reflexa la pura realitat!!!

Unknown ha dit...

Bona cronica juan,ets un crack .

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite