CRONICA RUTA DE CALDERS

dissabte, 10 d’abril del 2010

Avui dissabte una colla de 18 elements hem anat a fer una visita al Bàges, cap a a Monistrol de Calders, Calders i Moià.
Les previsions de la meteo no han fallat i hem tingut un matí genial i sense vent enlloc, calor tampoc no hem pasat perque l'aire encara es fresquet; en fi unes condicions ideals per pedalar.
Ben agrupats hem anat tirant fins S.Feliu de Codines on una mini-paradeta ha posat en ordre les prostates d'alguns que ja demanaven canviar l'aigua a les olives. Despres, seguint la bona carretera de Gallifa per arrivar a S. Llorenç de Savall a fer el repostatge en una "ràpida pastisseria"; clar que 15 tios disfraçats demanant pastes de crema i cabell d'àngel amb Coca-Cola a la vegada saturen una mica a qualsevol.
Continuant la ruta hem pujat els 5-6 kms. cap el Coll a sobre de Monistrol, on despres del cruce de Granera en la seva part final, aumenta una mica el grau.
Una vegada coronem, i quant estavem fent la zona de dalt sobre la carena, en Sergi ha fet un afilador amb mi i ha caigut, per sort rodavem lents i "el premi" ha quedat en una rascada a la má i el inevitable cop en la galta esquerra del cul.
En aquesta part el paisatge es espectacular, es veu La Mola, Els Rassos de Peguera encara nevats, Montserrat... tot amb un cop d'ull.
Baixada ràpida cap a Monistrol de Calders on a la sortida la ctra. ja pica amunt direcció Calders.
De Calders a Moià i a La Pollosa la carretera segueix discretament la seva pujada (4 i 5%),
amb poques corbes i llargues rectes. Si estàs bé tot pasa bé, si ja et pesan els kms. agobia.
De la Pollosa a Tona, tot baixada, per cert l'Aitor ha recollit un troç de paravent d'algú, parada de rehidratació a la benzinera de Les 4 Carreteres i cap a Seva a fer el amic Collformic.
Per alguns avui era la primera ruta llarga amb ports, i aixó ha fet que les diferéncies de ritme i de forçes, fes que el grup s'hagi tallat, però quan estavem a mitja pujada i en plena batalla s'ha pogut escoltar CCRRRAaaaaaRRSS: era la trinxada del canvi de l'amic Xavi Closa. Hem fet un altre reagrupament fora de guió, just quan estavem a punt de l'asfixia i la taquicardia ( gràcies company! ).
Solucionat el tema de forma provisional ens hem retrobat tots a dalt on ja ens hem despedit perque un grup encara hem fet el Mortirolo i altres s'han deixat caure fins a casa seva (lease Palau i algun escaquejat de S.Celoni). Finalment 148 kms. casi 6 hores de sillin i 2.450 mts. de desnivell.
Bon ambient, bona colla, en un bon dia i amb bones sensacions; no es pot demanar mes.
Molta salut.

1 comentarios:

JOSEP MARIA PLA ha dit...

Amb la planificació que feu per la QH, no m´estrañaria que el C.C. Sant Celoni quedi en un molt bon lloc.
Veig que hasta el cuñao ja s´ha unit al grup per fer una bona prepraració.
Salut

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite