NOTA DE LA FEDERACIO CATALANA DE CICLISME

dimecres, 14 d’abril del 2010
La Federació Catalana de Ciclisme lamenta profundament la mort de tres ciclistes, quant practicaven el seu esport, el nostre esport de la bicicleta, a la carretera.

Una vegada més, i ja són massa, el ciclisme plora la pèrdua en un accident mortal de tres ciclistes que varen trobar la mort com a conseqüència d´ un accident de transit a la N-340 a Mont-roig del Camp, a Tarragona, quant una furgoneta va atropellar a un grup d'una seixantena de ciclistes.

Com recorda el Servei Català de Trànsit, una vegada més, cal demana prudència, i cal respectar els ciclistes, un dels col·lectius més vulnerables a la carretera.

Es molt important acomplir les normes de circulació.

Cal recordar als conductors que per avançar un ciclista en carretera s' ha de respectar una distància lateral de seguretat obligatòria d'un metre i mig, tal com estableix el Reglament general de circulació.

No respectar aquesta distància de seguretat mínima en avançaments a ciclistes és una infracció de caràcter greu que pot ser sancionada amb la pèrdua de 4 punts del carnet de conduir.

Els conductors de vehicles de motor també han de saber que els ciclistes poden circular dos en paral·lel o en grup, que els ciclistes en grup tenen prioritat de pas.

També cal respectar la seva prioritat quan circulen per un carril bici.

Lamentem el fet que des de l'any 2000, hagin mort 84 ciclistes a les carreteres catalanes.

A diferència de la tendència general de reducció de sinistralitat en accidents de trànsit a Catalunya, les dades referents a aquest col·lectiu, mostren un estancament pel que fa al nombre de morts i ferits greus.

Des la Federació Catalana de Ciclisme exigim els conductors el màxim respecte per els ciclistes, que tenim el mateix dret que ells a circular per les carreters i ens reservem prendre properament accions per reivindicar els nostres drets.

Per aquest cap de setmana, la F.C.C. ha demanat a les seves organitzacions que iniciin les seves competicions amb un minut de silenci pels ciclistes morts aquesta setmana.

Cordialment Carme Mas i Neras
Presidenta Federació Catalana de Ciclisme I Junta Directiva

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite