GAUDINT DEL LLUÇANÉS

diumenge, 17 d’agost del 2014

Hola a tothom, 7'00h.del matí al punt de trobada, el dia sembla fresc i de moment s'ens presenta tapat. Som 12 els companys que ens hem animat a sortir unes hores de casa sense stress. Estem de vacances, no?

Arribem a Vic, descarreguem i a les 8'10h. ja comencem a pedalar. Tenim un cel bastant fosc i lleig cap a la zona de Sta.Eulàlia de Riuprimer, i que, nosaltres a lo nostre ¿quien dijo miedo?...
Com anècdota dir que en aquest poble ja n'hi ha més d'un Carpanta preocupat per esmorzar...però si només portem 7 kms.!!!
Pugem el primer i únic Coll oficial del dia, l'únic tram que ja coneixem de quan fem la volta per L'Estany, perque la resta de la ruta està plena de turons i turonets; no tenen prou entitat per a ser colls però tot suma.
Llarga baixada i terreny favorable fins Avinyó (km.33) paralels a l'Eix Transversal i on els afamats del grup es rebelen i ens "obliguen" a parar per fer un bocata :-).
Amb el dipòsit ple, bona carretera, sortim de pujada, algun tramet pla intermig, alguna baixada ocasional així fins S.Feliu Saserra i Prats de Lluçanés. Bon asfalt, poquissim trànsit, paisatge, i el cel ara ja si, ben blau i net, que més volem?
No cal dir que, encara que anem en "Germanor mode", cadascú fa la seva segons el desnivell del repetxo en qüestió. Al sortir de Prats de LL. fem un tram de la C154 direcció a Gironella fins entrar per una estreta carretera cap a Lluçà i Sta. Eulàlia de Puig-Oriol, rodejats per prats ben verds, turons, puja-baixa, vaques i cavalls, sense trobar-nos a practicament ningú. Es el conegut tram de rallys La Costa del Gats però a la inversa.
Cruïlla de Perafita, ja que som a 4 kms. i alguns no el coneixem, ens acostem un moment al poble per olorar les seves famoses coques, tot i que ningú s'anima a menjar alguna. I aixó que hi ha molt golafre en aquesta colla.
La temperatura es va mantenint agradable sota el sol, perque l'aire es fresc i ens movem entre els 500 i els 900 mts. d'alçada. De Perafita fins Vic per S.Bartomeu del Grau tenim uns 25 kms. i com ja ens està bé, decidim enfilar a bon ritme cap allà i buscar un lloc per compartir taula i dinar.
A S.Bartomeu ens parem en l'únic bar del poble on tenen un variat i digne Menú per 14'00€, ben servits, amb parking vigilat i amb l'avantatge que el que queda fins a les furgos es un 80% de baixada.

No hem fet cap kilometrada de l'altre mon, però ens ho hem passat de conya, hem gaudit d'una zona fantàstica sigui per fer amb rodes primes, amb BTT, passejant en moto, cotxe o a peu.
Acabem el dia amb 105 kms. i 1.670 mts. de desnivell acumulat (ojo al dato...) i a poc més de 24 de mitja el que ens dona una idea de la orogràfia tant variada del terreny.
Salut i fins la propera, que, com sempre ha estat un plaer companys!
 https://plus.google.com/photos/104706399057882963022/albums/6048526036447890497

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite