MARE DE DEU DEL MONT I L'ALTA GARROTXA

dissabte, 17 d’agost del 2013

Ahir dissabte i després d'algunes baixes, vem ser 5 companys del Club (Josep Mª Pla, Toni Vila, l'Enric, en
Vador i jo) a passar el dia pedalant. Per devant uns 165-170 kms., a fer muntanyetes i un desnivell, que varem descubrir, gaudir i petir en les nostres cames...
A les 7'35 h. sortim de Banyoles a Esponellà on fem una ràpida parada pastissera. Volem aprofitar el matí per avançar el màxim posible abans de dinar i així no tindre gaire feina a la tarda.

Arribats a la ctra. de Figueres, desviament cap a Cabanelles i Lladó i a ma esquerra ja tenim la indicació cap al Santuari de la Mare de Deu del Mont; son 19 kms. que ens portaràn dels 200 als 1.100 mts. d'alçada per una estreta i molt tranquila carretera, al menys avui.
Els primers 8 kms. son bastant "sociables", però a partir d'aquí trobem desnivells entre el 9 i el 12% amb algun descans intermig, amb uns ultims 4 kms. ja al descobert sense bosc, on el desnivell practicament no baixa del 10% fins puntes del 14%.
No cal dir que a dalt es impresionant fer una ullada de 360º i veure tant el pantà de Boadella com el Puigsacalm, Castellfollit de La Roca, o Les Agudes i el Pedraforca en dies més nets. Sincerament, val la pena fer l'esforç, sens dubte.

Baixem un tram i agafem per la vessant de Beuda, molt delicada en els primers kms. i anem directes cap a Besalú i Castellfollit de La Roca. Fem una Coca-Cola i omplim bidons perque ara toca pujar, tot i que cap de nosaltres tenim clara la altimetria, el que afegeix més "emoció".
Fins a Oix tenim uns 9 kms., 7 son de pujada entre el 4 i 6% i els 2 kms. restants de baixada per una bona i ampla carretera. Fa uns anys que es va asfaltar l'antiga pista forestal a Beget, o sigui que tirem cap a allà, a lo desconegut.
El coll que fem us ho resumiré en dues xifres: 5 kms. i 500 mts. de desnivell positiu...i a ple sol. Gas a la burra , nois!!!
Evidentment cadascú el fa al seu aire, sempre envoltats per un bona quantitat de muntanyes. Ens creuem amb una colla d'americans que segons explica la seva guia, fan un recorregut organitzat per etapes pel Pirineu.

Reagrupats a dalt, ja tornem a estar als 1000 mts. i ara bona baixada direcció Beget, entre boscos tupits i prats plens de vaques. En Josep Mª te una punxada que reparem de seguida i avall.
Bon ambient a Beget, ple d'excursionistes, gent, restaurants i parkings plens, però a nosaltres encara ens queden uns 20 kms. fins Camprodón on hem previst la parada a dinar.

Amb tot el que portem ens toca sortir d'aquesta olla i sembla te que ser amunt. No coneixem el perfil, encara que si estem a 530 mts. i Camprodón es a uns 1.000 i s'arriba de baixada...no cal ser un premi Nobel.
Amb el catxondeo uns 14 kms. de pujada plena de revolts amb desnivells matxacons entre el 4 i el 9% que ens desgasta bastant, fisica i mentalment; tenim gana i ja portem quasi 6 hores de sillin: es el rebatejat com "L'Infern de Beget".
Ja fa estona que sentim trons i el cel està ben tapat, fa una humitat "del carallo" que ens fa suar a raig.
Com tot te un final, ens reagrupem a dalt i sota la pluja baixada a Camprodón, passant fred per l'aigua, el cansament i la temperatura que trobem. Ens decidim per dinar al Camping on en Pla te la caravana, i compartirem una estona amb la seva filla, el gendre i la neta que son allà de vacances. Dinem força bé i económic (cigrons, pollastre, butis, mongetes, postres...) i en aquestes deixa de ploure. Son les 16'15h. i encara tenim que arribar a Banyoles.
A Sant Pau de Seguries girem al Capsacosta, que desde aquest costat es fa a plat, i en una hora ja som al mig d' Olot gràcies a que tot pica lleugerament avall i també al plat de cigrons, com no!. Fem tranquilament els 4 kms. de pujada de la carretera de Sta.Pau, rodant i torejant alguns repetxos més per Miéres, arribem finalment a Banyoles passades les 6 de la tarda, cansats però molt satisfets de com a anat el dia i la gran quantitat de sensacions acumulades.
Les dades finals del Garmin no enganyen: quasi 180 kms., algo més de 8 hores de sillin i 3200 mts. de desnivell acumulat. Ha estat un plaer compartir-ho, companys. Salut.



6 comentarios:

JOSEP MARIA PLA ha dit...

Per fer aquesta animalada convé estar força entrenat, cosa que no era el meu cas, i això es paga amb molt patiment i paciència per part dels companys, així dons el bateix del infern de Beget es meu.
salut

PEDRO ha dit...

va.. nois que no es per tant, jo hi he pujat dos cops per Oix-Beget amb mes de 200 km a les cames les dues vagades....

Toni Vilà ha dit...

Josep Maria, va ser un plaer rodar amb tu i amb la resta, aixi que de paciència res que tots agraiam les aturades de reagrupament.

Toni Vilà ha dit...

Pedro tu pedaleas en otra división.

Toni Vilà ha dit...

Josep Maria, va ser un plaer rodar amb tu i amb la resta, aixi que de paciència res que tots agraiam les aturades de reagrupament.

JOSEP MARIA PLA ha dit...

Tu Pedro es que ets d' un altra galàxia i d' aquí vint anys veurem com estàs.

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite