BATALLETES DE TERRA DE REMENCES

dimarts, 13 de maig del 2014

Hola companys, com ja es tradició, els 31 socis del Club ens presentavem a la Marxa per gaudir d'un dia de ciclisme en lletres grosses: 95 kms. de la curta i 175 kms. amb 2600 de desnivell per la llarga que feiem la majoria.
A les 7'10h. del matí, mentres recollim els dorsals ens cau un xàfec que fa dubtar en sortir; a més aquestes aplicacions dels nostres teléfons "inteligents" només donen pluja a totes hores...però com ja ens va pasar a la Maratón de los Monegros, el resultat final el mateix: ni una gota en tota la marxa!!
Vestits i engalanats amb la roba nova (per cert molt xula i comoda), amb les butxaques plenes de material energètic, estem situats a la sortida.
Tenim pista lliure per travessar Olot, un encert perque entre l'asfalt moll, la pintura blanca i els nervis inicials sempre hi ha risc de montonera.
Anem fent...bé, anar fent es un dir, la veritat es que anem a sac entre grups i sense regular gaire, arribem al inici del Capsacosta.
La seva pujada de 8 kms. calma els ànims de la majoria i es comença a "ordenar" la marxa. Els ràpids de la colla ja ens han adelantat tots i aquí ens quedem en Diego, en Jesús i jo. Saludem un moment al Manolo Tusinu, un blogger molt actiu i conegut de la zona sur de Barcelona.
Baixant cap a S.Pau de Seguries formem un grup entre varis i anem gas avall fins Ripoll sense desperdiciar ni una pedalada, arribant a Ripoll a una mitja de 33 km/h.
El Coll de Canes, llarguet amb els seus 15 kms., fàcil i amb trams on permet tirar de plat l'anem fent en grup, mentres al cap ja tenim al dur Bracons i les seves rampes finals.
Bona baixada cap a Olot, i sense cap ensurt, gràcies a que la majoria de penya va per feina però per la traçada i sense fer animalades com havia vist altres anys.
Si tens un accident aquí, es greu, perque la velocitat minima es de 50 km/h. i facilment agafem més de 70 km/h. en varis punts.
Olot travessem per les afores en unes carreteres interiors maques i tranquiles, en grup i a bon ritme fins l'inici del Coll de Bracons on encara portem una mitja de 32 km/h. Del malparit Bracons i dels seus 6'5 kms. pata negra, no us explicaré res, mireu el perfil i si us agrada, escalfeu primer 100 kms., el feu i expliqueu-m'ho despres...
En aquest punt en Jesús posa una cadència betetera i com a bon diesel, ens deixa enrrere.
Arribant a dalt en Diego i jo trobem al Jordi de Breda amb la family que ens anima, gràcies company!
A l'avituallament parem del cim prenem alguna cosa, omplim bidons i de seguida fem la tècnica baixada del coll cap a S.Pere de Torelló.
En aquestes pasem a varis participants que no marquen bé les traçades i ens posem pel devant fins al final per la nostra seguretat.
Veiem al David amb la bici a coll perque ha tingut un problema amb els raids de la roda. Més tard ens adelantarà pujat a sobre d'una moto de la organització.
Com aquell que no vol la cosa, es torna a montar un bon bus d'unes 20 unitats i anem fent els tobogans fins Manlleu, on fem el pas intermig per la estora de control.
Encara que tenim bones sensacions, el tram fins Condreu per llarg i en alguns punts engantxós, fa mandra fer-lo però gràcies a anar acompanyats, quan no es un es un altre el que marca el ritme, van caient els kms.
Està molt núvol però sembla que aguantarà fins l'arribada.
Després de Cantonigros baixem una mica per tornar a pujar fins Condreu per uns "falsos llanos", coronem amb alegria i enmig d'una grupeta que marquen un ritme molt bo.
Baixada amb ganes, així si, amb tots els sentits posats i sprint final per la recta de 1'5 kms. per arrodonir l'esforç de tota la Marxa.
Podem dir que quasi tothom de la colla molt content per tot en general i en particular el fer un temps total de 6h'09 min.i millorar el nostre anterior en una mitja hora motiva bastant.
Sembla que el canvi en alguns dels hàbits d'entreno i alimentació, ja donen resultat.
Dades del Garmin: 170 kms. 6h.'05 a una mitja de 27'8 km/h. i 2.753 mts. de desnivell.
Com incidències apart de la del David, una caiguda d'en Quim a Manlleu, quan rodava entre els primers grups, el tindrà retirat uns 15 dies de la bici.

Felicitar a la organització en general i en especial a tots els voluntaris distribuits pel recorregut, en corbes perilloses, cruïlles i rotondes que ajudaven a fer que tots nosaltres rodessim amb molta més seguretat i tranquilitat. Gràcies.
Salut.

1 comentarios:

Anònim ha dit...

ENHORABONA NOIS!!!

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite