CRÓNICA COLL D'ESTENALLES

diumenge, 25 de maig del 2014

Aquest dissabte ens juntem uns 25 companys, que ja de sortida i en fred ens toca fer el proper Collformic.

Alguns s'han adelantat per pujar més tranquils i van fent, mentres els de Palau ens esperen a la rotonda de Sant Esteve.
Anem pujant bastant agrupats i a bon ritme, però sense exhibicions que la ruta es llarga.
Encara fa fred i una vegada reagrupats al cim ens hem de tapar bé per la baixada, sigui amb paravents, fulles de diari o el que sigui.

A Seva tenim la única punxada del dia i per Tona, anem a buscar el llaminer Coll de La Pullosa. Dic llaminer perque sent un coll fàcil de pujar, sempre s'acaba pujant a sac, el que fa que s'acabi petint més del normal i afegeixi duressa a la ruta.
De Collsuspina a Moià anem en grups al maxim ritme que permet el desarrollo del compact, ja que el terreny pica avall. Al ser tants estem més temps del previst a la pastisseria, però finalment ens possem de nou en marxa direcció Calders on alguns companys es desvien cap a S.Llorenç de Savall. Els 14 que quedem seguim fins Navarcles en un rapid pelotón gràcies al desnivell negatiu de la carretera i gaudint d'unes vistes espectaculars de Montserrat i La Mola.
Només travessar el poble comença el coll i de seguida ens separem en petits grups i per tornar a juntar-nos a Talamanca, i així seguir pujant bastant junts, fins coronar el llarg Estenalles.  S'agreieix que no faci calor perque aquest coll no te ombres.
Feta la obligada foto, baixem a Matadapera on trobem la ctra. ben tallada per obres. Un home de la zona ens indica un corriol de baixada que fa d'escapatoria fins a un carrer que ens permet saltar-nos aquest tram, però amb la dificultad d'anar amb les sabates de ctra.
Sense ancantar-nos agafem la ctra. que uneix Matadepera amb Granollers, fent una parada ràpida per omplir bidons a la benzinera habitual de Castellar del V. 
A Granollers ens tornem a reagrupar ja que els seguit de repetxos d'aquesta part, ens han separat una mica.
En general, encara que algo cansats per la ruta i els ritmes portats en algun moment, tenim bones sensacions, i aixó es resultat de la bona feina feta fins ara. 
Ens han sortit 165 kms. amb 2800 mts. de desnivell i algo més de 6 hores i quart de sillin.
Pel proper diumenge una que ja s'ha convertit en una clàsica de les dures: la Condreu .
Salut.

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite