CRÓNICA DEL SANT GRAU (MAR)

dissabte, 26 de febrer del 2011





Hola companys, avui dissabte puntuals com sempre, casi una veintena de colla hem tirat a tocar la espectacular Costa Brava. El dia començava un pel entervolit, inclús amb boira, però amb una temperatura excelent per apretar a la burra.

Arribant al repetxo d'entrada de Blanes, tenim la primera incidència del dia; en Sevilla trenca un raid i com ja sabem amb aquests tipus de rodes que portem "raid trencat, tio tirat". Per sort estavem tant sols a 200 mts. d'una coneguda botiga de bicis, encara que per l'hora encara era tancada.
El sol ja ens fa companyia i no ens deixava fins Mallorquines.

Seguidament travessem Lloret per iniciar el trencacames costaner per arribar a Tossa, on hem practicat un altre esport imprescindible: la invasió de pastisseries, que gràcies a l'àgil i bona disposició del personal en 10 min. ja erem tots servits.
Seguint la marxa toca un puja-baixa fins pasat Cala Salionç on està l'encreuament cap a l'Ermita de Sant Grau, per una solitaria carretera de 6 kms. de pujada amb varis "zigs-zags", on la primera part amb desnivells fins el 9% i la ultima amb dues punyalades del 14 i del 11%, son les més dures.
Evidentment i a l'alçada de temporada que estem, cada un fa la escalada com pot o com li sembla.... a mes que els colls i ports encara no puntuen pel maillot de topos, hem d'afegir la calor ja que el sol dona de ple i anem vestits amb roba model "recta d'Hostalric".
Una vegada fet el reagrupament tirem avall direcció Llagostera, per fer lo que podriem descriu-re com una No-Baixada, molt batxejada, plena de corbes molt humides i repetxos i plans intercalats.
De Llagostera anem a Cassà de la Selva, desviem cap a Caldes de Malavella, on busquem una font i no la trobem; curiós en un poble famós per la seva producció d'aigua mineral i fonts termals.
A Mallorquines tocava la punxada de rigor, aquesta vegada el afectat era en Fitó; la veritat es que no lliurem una pedalada que no tinguem alguna o varies.
Com es habitual entre el vent de cara i els pes dels kms. costa anar ben agrupats, però finalment fent la goma, arribem a Sant Celoni amb 130 kms., uns 1400 de desnivell acumulat i 4 hores i mitja llargues de feina ben feta. Anar sumant.
Molta salut.

1 comentarios:

JOSEP Mª PLA ha dit...

A Caldes de Malavella si no l'han tret just al semafor hi ha una font, el mig d' un jardinet.
A beure si el proper dissabte ja no hi han mes incidencies.
Salud hi kms.

On som

Avda. Catalunya, 14, Local 4
Sant Celoni
08470
Barcelona

E-mail: info@ccsantceloni.com

Datos de mapas
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapasDatos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Datos de mapas ©2018 Google, Inst. Geogr. Nacional
Mapa
Satélite